Over Studio PMO

Studio PMO is in 2010 opgericht door Jillard Keijzer.

Meer informatie
Contact opnemen

Studio PMO heeft sinds 2010 tientallen projecten uitgevoerd voor gemeenten, vastgoed management en energiesector.

Werkwijze

De mix van kennis, ervaring en vele opdrachten bij het bedrijfsleven én overheden is wat Studio PMO kenmerkt. De laatste jaren specialiseren we ons meer in duurzaamheid en vergroening. Kennis wordt aangevuld met nieuwe opleidingen en cursussen zoals bouwkunde, hovenier, stadslandbouw of vlinder- en bijencursus.

Studio PMO start projecten vanuit het principe van professioneel projectmanagement met kwaliteit, transparantie, best practices, doorpakken en een gezonde groene passie. Ook geloven we in zelf door ontwikkelen en anderen opleiden.

De naam Studio is gekozen omdat er naast de vaste werkwijze ook wordt nagedacht over het gebruik van nieuwe inzichten en technieken in het pmo-projecten vakgebied. Moeilijkheden tegenkomen maar volhouden om er vervolgens sterker uitkomen als persoon, project of team. Met een eigen verhaal voor elk project.

Ambities

De groene kleuren in het logo staan voor positiviteit, verbinding, analytisch vermogen en -ja hoor- duurzaamheid. Gegarandeerd minimaal 1% van de jaaromzet gaat naar goede doelen als Wereldnatuur Fonds, Natuurmonumenten, Rode Kruis en tijdelijke initiatieven.

Jillard Keijzer

Jillard Keijzer
Studio PMO

Neem gerust contact met me op bij vragen of ideeën.

Contact opnemen

Over Jillard Keijzer.

Achtergrond

Op school waren aardrijkskunde en geschiedenis altijd mijn leukste vakken. Daarom ging ik sociale geografie studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerstage bij de gemeente Den Haag deed ik onderzoek in de herstructureringswijk Zuidwest. Mijn scriptie schreef ik over de geopolitieke ontwikkeling in Nederland in de jaren ’30/40. Mijn grote passies zijn surfen, geschiedenis (alles), stadsontwikkeling en tuinieren (eigen moestuin). En natuurlijk mijn gezin met zoontje Simon.

Werk

Na mijn studie werkte ik 4 jaar voor hét interim projectadviesbureau van de gemeente Amsterdam. Deze baan kenmerkte zich door veel verschillende projecten: van stedelijke ontwikkeling (management/planvorming van de nieuwbouwwijk IJburg, schetsontwerp van het nieuwe Stadionplein), sociale sector (begeleiding van fusie tussen GGD’s) tot ICT (opzetten van het centrale P&O netwerk). Projecten waarin concrete verandering werd gehaald. Projecten waarin ik een opdrachtgever echt kon helpen met mijn geleerde inzichten en netwerk vond ik het leukst.

Reis

In 2008 vertrok ik naar Zuid-Amerika, een werelddeel waar ik al vele jaren een passie voor had. Ik ben gefascineerd door de natuur en geschiedenis van het immense Andes gebergte en de regenwouden, waarin ik vele looptochten maakte. Ik bouwde in Patagonië mee aan een ecologisch huis met muren van paardendrollen, ik reisde van het zuidelijkste punt tot het noordelijkste punt van het continent. Maar naast de schoonheid zag ik ook hoe de natuur op veel plekken vernietigd werd. Ik moest zelf bomen kappen in de Boliviaanse jungle om met een vlot uit de diepe jungle te ontsnappen na 15 dagen jungletocht. Ik stond op de grootste maar snelst smeltende gletsjer van Amerika. En ik bezocht het afgelegen Paaseiland dat door de eeuwenlange bomenkap van de bewoners volledig kaal geslagen is, iets dat de inheemse beschaving ooit ten val had gebracht. Deze ervaringen brachten me tot inzicht, ontwikkeling is mooi maar met respect voor de natuur is van levensbelang. Eenmaal terug in Nederland startte ik in 2010 het projectbureau Studio PMO. Ik wilde me focussen op duurzaamheid en kwalitatief bouwen. Met mijn eigen stijl van positief, creatief en lerend projectmanagement. Waar dan ook.

Kennis en vaardigheden

 • Elementaire bouwkunde (HBO 2019)
 • Bomencursus Arboretum De Nieuwe Ooster (2019)
 • Cursus Groenen schoolpleinen (2019)
 • IPMA-C gecertificeerd projectmanager in 2017 (theorie) en 2019 (assessment)
 • IPMA-D gecertificeerd projectmanager in 2015 (International Project Management Association, dé internationale projectmanagement standaard)
 • PRINCE 2 gecertificeerd projectmanager in 2014 (Projects in Controlled Environments, bekendste projectmanagement standaard, niveau foundation)
 • Bijen- en vlindercursus (2017)
 • MS Excel database analyse (o.a. voor projectbegroting)
 • MS Project (projectplanning)
 • MS Office
 • SharePoint
 •   Bouw van ecologisch huis in Patagonië De smeltende gletcher Perito Moreno in Argentinië Tijdens de 15 daagse jungletocht in Bolivia Bouw van een vlot De constructie van een mest muurBescherm het bos Paaseiland