Over Studio PMO

Studio PMO is in 2010 opgericht door Jillard Keijzer.

Meer informatie
Contact opnemen

Studio PMO heeft sinds 2010 tientallen projecten uitgevoerd voor gemeenten, vastgoed management en energiesector.

Werkwijze

De mix van kennis, ervaring en vele opdrachten bij het bedrijfsleven én overheden is wat Studio PMO kenmerkt. De laatste jaren zijn we gespecialiseerd naar duurzaamheid en vergroening. Kennis wordt aangevuld met nieuwe opleidingen en cursussen zoals bouwkunde, installatietechniek, (ecologisch) tuinontwerp, stadslandbouw of een vlinder- en bijencursus.

In onze Studio werken we vanuit het principe van professioneel projectmanagement met kwaliteit, transparantie, best practices, doorpakken en een groene passie. We geloven in verbetering, opleiden en kijken steeds naar nieuwe inzichten en technieken in het projecten vakgebied. We zijn geïnteresseerd in het verhaal van het project want een project zet je vaak voor lange tijd neer.

Ambities

De groene en gele kleur in ons logo staan voor positiviteit, verbinding, analytisch en duurzaamheid.

Ongeveer 1% van de jaaromzet wordt gedoneerd aan vaste goede doelen zoals Wereldnatuur Fonds, Natuurmonumenten en het Rode Kruis. Of aan tijdelijke initiatieven.

Jillard Keijzer

Jillard Keijzer
Studio PMO

Neem gerust contact met me op bij vragen of ideeën.

Contact opnemen

Over Jillard Keijzer.

Achtergrond

Op school waren aardrijkskunde en geschiedenis mijn favoriete vakken. Daarom ging ik sociale geografie en geschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerstage bij de gemeente Den Haag deed ik veldonderzoek naar de herstructureringswijken in Zuidwest. Mijn scriptie schreef ik over de geopolitieke ontwikkelingen in Nederland in de jaren ’30-’40. Mijn grote passies zijn surfen, geschiedenis, stadsontwikkeling en tuinieren (eigen moestuin). En natuurlijk mijn gezin met zoontje Simon.

Werk

Na mijn studie werkte ik 4 jaar voor hét interim projectbureau van de gemeente Amsterdam. In deze baan deed ik veel projecten: van stadsontwikkeling (planvorming van de nieuwbouwwijk IJburg, schetsontwerp van het nieuwe Stadionplein), sociale sector (begeleiding van fusie tussen GGD’s) tot ICT (opzetten van het centrale P&O netwerk). Projecten waarin verandering werd behaald en waarin ik de opdrachtgever echt kon helpen met mijn kennis en netwerk.

Reis

In 2008 vertrok ik naar Zuid-Amerika een werelddeel waar ik al vele jaren een passie voor had. Ik was gefascineerd door de natuur en geschiedenis van het immense Andesgebergte en de Amazone waarin ik vele looptochten maakte. Ik reisde per bus van het zuidelijkste punt tot het noordelijkste punt van het continent. In Patagonië bouwde ik mee aan een ecologisch huis met muren van paardenmest. Ik was aanwezig bij het opgevoerde midzomerzonnefeest van de Inca’s.  Maar naast de schoonheid zag ik ook hoe de natuur op veel plekken wordt aangetast. Ik moest zelf bomen kappen in de Boliviaanse jungle om met een vlot uit de diepe jungle te ontsnappen na 15 dagen jungletocht. Ik stond op de grootste maar snelst smeltende gletsjer van Zuid Amerika. En ik bezocht het afgelegen Paaseiland waar de oorspronkelijke beschaving zichzelf in de 16e eeuw ten gronde had gericht met het kaalkappen van het eiland waarna de ecologie ineenstortte. Een les voor de wereld. Deze ervaringen overtuigden me dat ontwikkeling goed is maar respect en evenwicht voor de natuur van ons levensbelang. Terug in Nederland startte ik in 2010 projectbureau Studio PMO. Ik focus me op duurzaamheid en kwalitatief bouwen. Met mijn eigen stijl van positief, creatief, lerend en groen projectmanagement. In elk project.

Kennis en vaardigheden

 • Ecologisch tuinontwerp (2020-21, gaande)
 • Bouw projectmanagement (HBO 2021)
 • Installatietechniek (HBO 2019)
 • Elementaire bouwkunde (HBO 2019)
 • 4 daagse bomencursus Arboretum De Nieuwe Ooster (2019)
 • 2 daagse cursus Groenen schoolpleinen (2019)
 • IPMA-C gecertificeerd projectmanager in 2017 (theorie) en 2019 (assessment)
 • IPMA-D gecertificeerd projectmanager in 2015 (International Project Management Association, dé internationale projectmanagement standaard)
 • PRINCE 2 gecertificeerd projectmanager in 2014 (Projects in Controlled Environments, bekendste projectmanagement standaard, niveau foundation)
 • Bijen- en vlindercursus Vlinderstichting (2017)
 • MS Excel database analyse (o.a. voor projectbegroting)
 • MS Project (projectplanning)
 • MS Office
 • SharePoint