Over Studio PMO

Studio PMO is in 2010 opgericht door Jillard Keijzer.

Meer informatie
Contact opnemen

Studio PMO heeft sinds 2010 tientallen projecten uitgevoerd voor gemeenten, vastgoed management en energiesector.

Werkwijze

De mix van kennis, ervaring en vele opdrachten bij het bedrijfsleven én overheden is wat Studio PMO kenmerkt. De laatste jaren is er een specialisatie naar duurzaamheid en vergroening. Bestaande kennis wordt voortdurend aangevuld met nieuwe opleidingen en cursussen zoals installatietechniek, bouwkunde, (ecologisch) hovenier, stadslandbouw of vlinder- en bijencursus.

Studio PMO start projecten vanuit het principe van professioneel projectmanagement met kwaliteit, transparantie, best practices, doorpakken en een groene passie. Ook geloven we in zelf doorontwikkelen en anderen opleiden.

De term Studio geeft aan dat er naast de vaste werkwijze ook wordt nagedacht over nieuwe inzichten en technieken in het pmo-projecten vakgebied. Soms kom je moeilijkheden tegen maar houd je vol om er vervolgens sterker uit te komen als persoon, project of team. Elk project heeft zijn eigen verhaal.

Ambities

De groene kleuren in het logo staan voor positiviteit, verbinding, analytisch vermogen en duurzaamheid.

Ongeveer 1% van de jaaromzet wordt gedoneerd naar goede doelen als Wereldnatuur Fonds, Natuurmonumenten, Rode Kruis en tijdelijke initiatieven.

Jillard Keijzer

Jillard Keijzer
Studio PMO

Neem gerust contact met me op bij vragen of ideeën.

Contact opnemen

Over Jillard Keijzer.

Achtergrond

Op school waren aardrijkskunde en geschiedenis mijn favoriete vakken. Daarom ging ik sociale geografie (en een jaar geschiedenis) studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerstage bij de gemeente Den Haag deed ik veldonderzoek in de herstructureringswijk Zuidwest. Mijn scriptie ging over de geopolitieke ontwikkeling in Nederland in de jaren ’30-’40. Mijn grote passies zijn surfen, geschiedenis (alles), stadsontwikkeling en tuinieren (eigen moestuin). En natuurlijk mijn gezin met zoontje Simon.

Werk

Na mijn studie werkte ik 4 jaar voor hét interim projectadviesbureau van de gemeente Amsterdam. In deze baan deed ik veel projecten: van stadsontwikkeling (planvorming van de nieuwbouwwijk IJburg, schetsontwerp van het nieuwe Stadionplein), sociale sector (begeleiding van fusie tussen GGD’s) tot ICT (opzetten van het centrale P&O netwerk). Projecten waarin verandering werd behaald en waarin ik de opdrachtgever echt kon helpen met mijn kennis en netwerk.

Reis

In 2008 vertrok ik naar Zuid-Amerika een werelddeel waar ik al vele jaren een passie voor had. Ik was en ben gefascineerd door de natuur en geschiedenis van het immense Andesgebergte en de Amazone waarin ik vele looptochten maakte. Ik reisde per bus van het zuidelijkste punt tot het noordelijkste punt van het continent. In Patagonië bouwde ik mee aan een ecologisch huis met muren van paardendrollen. Ik was aanwezig bij het opgevoerde zonnefeest van de Inca’s.  Maar naast de schoonheid zag ik ook hoe de natuur op veel plekken wordt aangetast. Ik moest zelf bomen kappen in de Boliviaanse jungle om met een vlot uit de diepe jungle te ontsnappen na 15 dagen jungletocht. Ik stond op de grootste maar snelst smeltende gletsjer van Zuid Amerika. En ik bezocht het afgelegen Paaseiland waar de oorspronkelijke bevolking zichzelf ten grond had gericht in de 17e eeuw omdat het hele eiland kaal had gekapt en er nauwelijks meer een boom stond. Men had simpelweg de noodzakelijkheid van een intacte en evenwichtige natuur niet ingezien. Deze ervaringen brachten me tot het inzicht dat ontwikkeling mooi kan zijn maar dat respect en evenwicht voor de natuur van levensbelang is. Eenmaal terug in Nederland startte ik in 2010 het projectbureau Studio PMO. Ik wilde me focussen op duurzaamheid en kwalitatief bouwen. Met mijn eigen stijl van positief, creatief, lerend en groen projectmanagement. In welk project dan ook.

Kennis en vaardigheden

 • Installatietechniek (HBO 2019)
 • Elementaire bouwkunde (HBO 2019)
 • 4 daagse bomencursus Arboretum De Nieuwe Ooster (2019)
 • 2 daagse cursus Groenen schoolpleinen (2019)
 • IPMA-C gecertificeerd projectmanager in 2017 (theorie) en 2019 (assessment)
 • IPMA-D gecertificeerd projectmanager in 2015 (International Project Management Association, dé internationale projectmanagement standaard)
 • PRINCE 2 gecertificeerd projectmanager in 2014 (Projects in Controlled Environments, bekendste projectmanagement standaard, niveau foundation)
 • Bijen- en vlindercursus Vlinderstichting (2017)
 • MS Excel database analyse (o.a. voor projectbegroting)
 • MS Project (projectplanning)
 • MS Office
 • SharePoint