Project Description

Status: opgeleverd (2016)

Deze opdracht betrof de voorbereiding voor een skatepark op IJburg, de aanbesteding van een ontwerper en aannemer, begeleiding van de uitvoering.

Project

Bewoners (jeugd) van IJburg hebben in 2015 de gemeente Amsterdam (stadsdeel oost) gevraagd naar de mogelijkheden van een eigen skatepark. Vervolgens werd Studio PMO gevraagd het proces te begeleiden.

Aanpak

Allereerst werd een PvE i.s.m. de toekomstige gebruikers en de beheerorganisatie opgesteld. Gekozen werd voor een Design&Build-contract. Drie partijen werd gevraagd, tegen een inschrijfvergoeding, een voorstel in te dienen. Een jury wees het bureau Skate-On aan als winnaar. Hun ontwerp werd nog verder verfijnd in een avondlijke ontwerp-workshop met de toekomstige skaters uit het gebied zelf. De opening wwerd een groot feest met de wethouder, DJ’s, eten&drinken, een skate demonstratie en een lokale skatewedstrijd.

Uitdagingen en leerpunten

Taken projectmanagement

Procesbegeleiding, opzetten aanbesteding, financiën en planning, omgevingsmanagement, vergunning traject, aansturing aannemer, organisatie opening, overdracht.

Meer info