Project Description

Status: opgeleverd (2017)

Deze opdracht betrof de voorbereiding en uitvoering van een groot vergroeningsplan voor een groot jeugdpark inclusief de bouw van een bijenhuis.

Project

Aanpak

Allereerst hebben we met de gemeentelijke ontwerper en medewerkers een plan en groenontwerp gemaakt. Voor het bijenhuis werd een timmerbedrijf ingeschakeld en werden separaat twee imkers opgeleid bij stichting Beelease. Civieltechnisch bureau Kwinfra stelde het bestek op, deed de technische voorbereiding en leverde een toezichthouder. Via een laagste prijs aanbesteding van de gemeente werd hovenierbedrijf Wieringen Prins geselecteerd.

De uitvoering betrof het opbreken van het asfalt van de parkeerplaats (300m2) en de aanleg van een groene parkeerplaats met grasbetontegel, opnieuw bestraten van het buitenterras met poten van drie grote dakplatanen en een roze prunus voor extra schaduw (was wens van de gebruikers). Rondom de platanen heeft de timmerman tafels en banken gebouwd. Rondom het centrale gebouw zijn grote plantenborders aangelegd met geschikte beplanting (ong. 80m2). De bezoekende kinderen mochten meehelpen bij het planten van kleurige bloemen. Het buienhuis huisvest 6 bijenvolken en dient tevens als educatief centrum. De omgeving hebben we ingericht met veel bij vriendelijke bloemen en planten.

Uitdagingen en leerpunten

Taken projectmanagement

Processturing, begeleiden aanbesteding, aansturing projectteam en leveranciers.

Meer info